Roland: Kližan po prehre v 2.kole dvojhry s Mahutom:"Cítil som sa zle"

31.05.2012 Celý región

Paríž 30. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenec trénera Karola Kučeru podľahol v zápase kvalitnej úrovne domácemu Francúzovi Nicolasovi Mahutovi v štyroch setoch 6:4, 4:6, 6:7 (5) a 3:6. Kližan nevyužil šancu vyzvať v 3. kole grandslamového rekordéra Švajčiara Rogera Federera. Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Dominika Cibulková, ktorá v piatok nastúpi proti Španielke Marii Jose Martinezovej Sanchezovej.

Kližanovi vyšiel úvod zápasu, keď v treťom geme prelomil podanie Mahuta a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 3:1. Slovenský daviscupový reprezentant už dotiahol prvý set do úspešného konca, keď za stavu 5:4 využil v poradí štvrtú možnosť. O osude druhého dejstva rozhodol desiaty gem, v ktorom Mahut vďaka dvom winnerom získal Kližanovo podanie. V treťom sete viedol slovenský tenista 5:3, no Mahut vyrovnal na 5:5 a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre mal Kližan za stavu 5:4 k dispozícii dve podania, Mahut však získal tri body za sebou a tajbrejk sa stal jeho korisťou. Vo štvrtom sete držal Kližan so súperom krok iba do stavu 2:2.

"Cítil som sa zle. Včera som sa mal lepšie, ale pred zápasom som do seba nič nedostal, vírus mi zaťažil žalúdok. Bol som hladný, bez energie. Na zápase som v kuse kašľal, bol som totálne unavený, nedokázal som často zareagovať, mal som spomalený reflex, povedal Martin Kližan pre Slovenský tenisový zväz: "V treťom sete som viedol 5:4 a podával. A to bola šanca, ktorá ma mohla nakopnúť, ale žiaľ, som to nevyužil a ani v tajbrejku som nevyužil stav 5:4 a servis... Súper so šťastím vyhral set, ale to patrí k športu. Vo štvrtom sete som sa o čosi lepšie cítil, ale už sme boli na dvorci vyše troch hodín a sústredil som sa už len na to, aby som to vydržal, už som poriadne ani neservoval, mal som stiahnutý žalúdok. Nemal som energiu a súper to využil."

muži - dvojhra - 2. kolo:

Nicolas Mahut (Fr.) - Martin KLIŽAN (SR) 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:3
 

Vyberte región